Sophia wint Uitvinderswedstrijd van Ontdekfabriek

30-06-2020
BAVEL - Sophia, leerling uit groep 5, wint met haar "Mevrouwtje Eierdoos" de 1e prijs van de uitvinderswedstrijd van de Ontdekfabriek.
Vanuit de Plusklas kreeg Sophia de mogelijkheid om mee te doen aan de Uitvinderswedstrijd van de Ontdekfabriek. De opdracht: maak een muziekinstrument van "waardeloos" materiaal. Van o.a. eierdozen, dopjes, stokjes en karton maakte zij haar instrument genaamd "Mevrouwtje Eierdoos". Hiermee haalde zij de voorrondes, waarna zij haar instrument bij de ontdekfabriek mocht presenteren. Op de vraag of ze zenuwachtig was... antwoordt ze vrij nuchter; "Nee hoor, viel wel mee, maar dat komt omdat ik de maandvieringen van school gewend ben".  En zo sleepte ze de eerste prijs binnen.  Gefeliciteerd Sophia!